Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مواردی است که در فرایند رشد اقتصادی بسیار دارای اهمیت خواهد بود. بی‌شک استفاده از منابع مالی خارجی به عنوان تکمیل‌کننده منابع داخلی یک اصل مهم و ضروری برای رشد و توسعه اقتصادی کشور به‌ویژه استان صنعتی مرکزی محسوب می‌شود که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه‌گذاری خارجی نتایج بسیار مثبتی را به همراه دارد که از مهم‌ترین دستاوردهای آن می‌توان به افزایش اشتغال، استفاده از فناوری‌های نوین و انتقال تکنولوژی، توسعه صادرات، بهبود روابط بین‌الملل و نگرش مثبت سرمایه‌گذاران خارجی به کشور و... اشاره کرد. البته ایجاد شرایط مناسب و با ضریب امنیت بالا وظیفه دولتمردان برای میل و رغبت بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی در کشور و استان مرکزی است که باید برای این مهم در سیاست خارجی کشور تلاش بیشتری صورت گیرد.

تعامل بخش خصوصی و دولت

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک با اشاره به این‌که فرایند توسعه اقتصادی در هیچ کشوری محقق نخواهد شد، مگر با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، می‌گوید: در استان مرکزی نیز با توجه به ظرفیت‌هایی که در همه زمینه‌ها وجود دارد تسهیل سرمایه‌گذاری می‌تواند رشد و شکوفایی اقتصادی و اشتغال پایدار را به همراه داشته باشد. «منوچهر توسطی» بیان می‌کند: وجود یک بانک اطلاعاتی از افراد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در استان مرکزی به ویژه در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی به عنوان یک مسأله مهم و ضروری باید با جدیت دنبال شود که در این زمینه اتاق بازرگانی به عنوان بخش خصوصی با توجه به رویکرد بسیار مثبتی که مدیریت ارشد استان در این زمینه دارد حاضر به همکاری است.

وی ادامه می‌دهد: رفع مشکلات در حوزه سرمایه‌گذاری نیازمند اتخاذ اقدامات بسیار خاص و ویژه‌ای از سوی دولت و بخش خصوصی است تا شرایط سرمایه‌گذاری در کشور و استان مرکزی تسهیل شود. بنابراین دولت باید با ایجاد شرایط ایمن و رفع بسیاری از موانع دست و پاگیر موجود در این بخش سرمایه‌گذاران را چه در بخش خارجی و چه در بخش داخلی ترغیب و تشویق به سرمایه‌گذاری کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک می‌افزاید: حمایت‌های دولت و همکاری بخش خصوصی در زمینه تقویت و ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری چه در بخش داخلی و چه خارجی می‌تواند زمینه‌ساز حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در این استان باشد. توسطی با اشاره به این‌که اقدامات انجام شده به منظور جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با توجه به ظرفیت‌های استان تاکنون کافی نبوده است اظهار می‌کند: برای رشد و توسعه سرمایه‌گذاری در این استان باید بتوانیم بسیاری از موانع و مشکلات موجود بر سر راه سرمایه‌گذاران را از پیش پای آنها برداریم تا سرمایه‌گذاری برای این افراد توجیه اقتصادی داشته باشد.

رشد چشمگیر سرمایه‌گذاری 

نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان مرکزی نیز در این زمینه می‌گوید: بهترین برندهای سرمایه‌گذاری در این استان قرار دارد که با توجه به شرایط موجود درکشور و تحریم‌های ایجاد شده باید در زمینه افزایش، تقویت و جذب سرمایه‌گذاری به‌ویژه سرمایه‌گذاری‌های خارجی در استان جدیت بیشتری صورت گیرد تا بتوانیم به ثبات اقتصادی دست پیدا کنیم.

«حسن میرزاخانی» با تأکید بر این‌که افزایش تولید موجب گردش سرمایه بیشتر و رونق اقتصادی می‌شود بیان می‌کند: مهم‌ترین و اصلی‌ترین موانع سرمایه‌گذاری بوروکراسی اداری و قوانین دست و پاگیر در مسیر سرمایه‌گذاری است که در این زمینه با توجه به این‌که ۲۱ دستگاه اجرایی باید همکاری لازم را انجام دهند لازم است این دستگاه‌ها همکاری و تعامل بیشتری به منظور تسهیل شرایط در پیش بگیرند تا سرمایه‌گذاری خارجی در استان روند مثبت‌تری داشته باشد.

وی ادامه می‌دهد: استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی در کنار دولت توانسته زمینه‌ساز تسهیل بسیاری از این موارد شود و در این زمینه تقاضای سرمایه‌گذاری خارجی در استان مرکزی رشد چشمگیری داشته و عمده تقاضاها در زمینه سرمایه‌گذاری در صنایعی مانند ماشین‌سازی، خودروسازی، پوشاک و ساخت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و تجدیدپذیر بوده است. نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان مرکزی می‌افزاید: مرکزی یک استان صنعتی است و عمده سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این استان نیز در حوزه صنعت است که علاوه بر تکمیل ظرفیت صنعت آن، زمینه‌ساز ایجاد اشتغال نیز می‌شود. این استان توانسته در زمینه جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی رتبه برتر کشور را کسب کند و عملکرد مثبتی را در این بخش در کارنامه خود ثبت کند.

میرزاخانی اظهار می‌کند: افزایش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در استان علاوه بر ایجاد اشتغال زمینه‌ساز رشد و شکوفایی اقتصادی استان نیز خواهد شد. بنابراین جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی جدید می‌تواند در ارزآوری، انتقال دانش فنی، افزایش توان مدیریتی، تولید محصولات صادراتی، بازدهی‌های اقتصادی و... تأثیرگذار باشد.

جذب سرمایه‌گذاران با ایجاد ابزارهای قانونی 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی در این مورد می‌گوید: این استان علاوه بر دارا بودن ظرفیت‌های متنوع در همه بخش‌ها از نظر موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در مرکز کشور یکی از بهترین نقاط برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است. «سعید فرخی» بیان می‌کند: افزایش درآمد مالیاتی، تولید ثروت، اشتغال‌زایی، انتقال فناوری، تقویت زیرساخت‌های داخلی و توسعه گردشگری از جمله مزایای سرمایه‌گذاری خارجی به شمار می‌رود.

حال با توجه به این مزیت‌ها و این‌که جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی یکی از فرصت‌های طلایی درمرکزی محسوب می‌شود باید برای تحقق آن، مسئولان و مدیران تلاش خود را به‌کار گیرند و برای حضور سرمایه‌گذاران در استان مرکزی شرایط را با ایجاد ابزارهای قانونی مانند مرکز خدمات سرمایه‌گذاری، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و افزایش توان دستگاه‌های اجرایی تسهیل کنند.

وی با اشاره به این‌که مرکزی بهترین گزینه برای جذب سرمایه‌گذاران است و باید برای تقویت این مهم در این استان برنامه‌ریزی وجود داشته باشد ادامه می‌دهد: روند صدور پروانه‌های سرمایه‌گذاری در این استان ۱۵ درصد افزایش داشته که همین مسأله بیان‌کننده وجود برنامه‌ریزی در این بخش است. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی اظهار می‌کند: با توجه به رشدی که در زمینه سرمایه‌گذاری در استان وجود داشته می‌توان گفت سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در این استان رضایت داشته‌اند که همین مسأله نیز بیان‌کننده تعامل بسیار خوب بین بخش خصوصی و دولت در این استان و همکاری سازنده بین این ۲ بخش برای تسهیل سرمایه‌گذاری در این استان است.

کد خبر 456219 برچسب‌ها استان مرکزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مرکزی دولت استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۷۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: هتل صخره‌ای خرم‌آباد نزدیک به ۲۷ سال است عملیات اجرایی آن نیمه‌کاره مانده و تاکنون بارها از سوی مسئولان از روند اجرای این پروژه انتقاد شده است، با توقف عملیات اجرایی این پروژه انتقادات از آن دوچندان شده به‌گونه‌ای که مردم لرستان از این پروژه به‌عنوان پروژه‌ای تاریخی یاد می‌کنند.

«ابوطالب شفقت» استاندار جدید لرستان روز جمعه از برخی پروژه‌های شهر خرم‌آباد بازدید کرد، یکی از این پروژه‌ها هتل «صخره‌ای» بود، پروژه‌ای که استاندار لرستان دستور داد که مسئولان برای ادامه فعالیت سرمایه‌گذار این پروژه گردشگری همکاری لازم را داشته باشند.

ادامه کار در پروژه معطل احداث راه دسترسی

نعمتی نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد در این بازدید استاندار با اشاره به مشخصات فنی این پروژه، اظهار داشت: کار ما در این پروژه از سال ۹۵ شروع شده است.

وی عنوان کرد: در عرض یک تا دو سال توانستیم در این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت کاری داشته باشیم.

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با بیان اینکه با مجوز شهرداری و نظام‌مهندسی ما فعالیت را در این پروژه آغاز کردیم، گفت: متأسفانه یک‌مرتبه شهرداری وقت به ما اعلام کرد که چرا هشت طبقه ساخته‌اید؟ گفتیم که ما بر اساس مجوز شهرداری این اقدام را انجام داده‌ایم.

نعمتی با بیان اینکه با این اوصاف پنج سال کار ما را در پروژه متوقف کردند، افزود: علی‌رغم مراجعه به استانداری و شهردار وقت، نتوانستیم کار را ادامه بدهیم، در نهایت پنج تا شش ماه قبل حدود هفت میلیارد تومان از ما گرفتند تا بتوانیم کار را ادامه بدهیم.

وی با اشاره به مشکل راه دسترسی به این هتل، افزود: این راه حدود ۱۲ هزار مترمربع است، ما با هزینه خودمان این راه را هموار و صاف کردیم، ما این درخواست را دادیم که این راه دسترسی را به ما بدهید تا خریداری کنیم.

دستور استاندار قبلی روی زمین ماند!

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با اشاره به درخواست و موافقت راه و شهرسازی دراین‌رابطه، بیان داشت: مرکز اعلام کرد که اختصاص این ۱۲ هزار مترمربع در حیطه اختیارات استان نیست و با اختصاص پنج هزار مترمربع در مرحله اول موافقت کردند.

نعمتی، افزود: سال گذشته این پنج هزار مترمربع واگذار و ما اعتبار آن را پرداخت کردیم، برگ واگذاری هم داریم، الان برای هفت هزار مترمربع مابقی منتظر مانده‌ایم.

وی با بیان اینکه ما با هزینه خودمان این هفت هزار مترمربع را صاف و هموار کرده‌ایم، گفت: الان می‌گوئیم که آمادگی داریم اعتبار این هفت هزار مترمربع را هم پرداخت کنیم، اما در این راستا فقط امروزوفردا با ما می‌کنند.

نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد با بیان اینکه استاندار قبلی دستور دادند که راه و شهرسازی ظرف یک هفته این کار صورت گیرد، الان یک هفته به پنج ماه رسیده و هنوز این هفت هزار مترمربع واگذار نشده است، بیان داشت: علی‌رغم این عدم واگذاری، ما سه قرارداد با سه پیمانکار عظیم منعقد کرده‌ایم.

نعمتی، افزود: الان چند نامه برای ایجاد زیرساخت‌ها هم داده‌ایم که متأسفانه هنوز پاسخ ما را نداده‌اند.

شهردار: فرایند تغییر کاربری باید انجام شود

داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم‌آباد نیز در این بازدید، اظهار داشت: بیش از ۲۷ سال است که این ساختمان به لحاظ روانی و اجتماعی فضای خیلی بدی را در بین مردم ایجاد کرده است.

وی عنوان کرد: مجموعه مدیریت شهری و استان همراه هستند، نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد یک دغدغه دارند که دغدغه ایشان به حق است و می‌گویند اینجا می‌خواهم هتل پنج‌ستاره احداث کنم، اما راه دسترسی مال من نیست، اگر در مسیر راه دسترسی من سازه‌ای ساخته شد و یا هر اتفاقی رخ داد و متناسب با شأن هتل من نباشد، باید چه کرد؟ این کاملاً درست است.

شهردار خرم‌آباد با تأکید بر اینکه تغییر کاربری فرایندی است که باید انجام شود، بیان داشت: ما مصوبه عدم نیاز شهرداری و شورای شهر را دراین‌رابطه نیاز داریم.

بارانی بیرانوند، بیان داشت: چهار تغییر کاربری نیازمند مصوبه شورای شهر است، اینها شامل فضای سبز، معبر، تأسیسات شهری و پایانه است.

وی با بیان اینکه ما بابت این قضیه هیچ مشکلی نداریم، گفت: من فکر می‌کنم مانعی برای ادامه کار الان وجود ندارد، نماینده سرمایه‌گذار هتل «صخره‌ای» خرم‌آباد کار را شروع کند تا ما هم با ایشان همکاری و زمین را به ایشان تحویل بدهیم.

مدیرکل راه و شهرسازی: در حال رایزنی هستیم

بهزاد شاکرمی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز در این بازدید، اظهار داشت: زمین راه دسترسی به هتل ۱۲ هزار مترمربع بوده که قبلاً پنج هزار مترمربع از آن به سرمایه‌گذار واگذار شده است.

وی عنوان کرد: در آخرین جلسه هم مقرر شد که اقدام به واگذاری بعدی هم دراین‌رابطه انجام شود.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه در این راستا استعلامات انجام شد، پرونده آماده ورود به کمیسیون ماده پنج برای تغییر کاربری و واگذاری است، گفت: یک تا دو استعلام منفی دراین‌رابطه داریم که به این دلیل نمی‌توانستیم پرونده را به کمیسیون ماده پنج ببریم.

شاکرمی، بیان داشت: در حال رایزنی برای رفع این مشکل هستیم.

استاندار لرستان: ادارات دولتی حق ندارند سلیقه‌ای عمل کنند

ابوطالب شفقت استاندار لرستان در واکنش به این سخنان مدیرکل راه و شهرسازی لرستان، اظهار داشت: ادارات دولتی حق ندارند سلیقه‌ای عمل کنند، باید منطق اظهارنظر مثبت یا منفی داشته باشند.

وی ادامه داد: اعمال سلیقه فردی را قبول ندارم، منطق کارشناسی باید دراین‌رابطه داشت، من هم کارشناس هستم و دراین‌رابطه کارهای زیادی هم انجام داده‌ام.

استاندار لرستان با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری بارها فرمودند که کارها را به مردم واگذار کنید، گفت: سرمایه‌گذار هم باید با درنظرگرفتن اصول لازم فعالیت کند، دستگاه‌ها هم باید مطالبات خود را از سرمایه‌گذار داشته باشند و اعمال مدیریت هم کنند.

شفقت با بیان اینکه در این راستا سرمایه‌گذار همین امروز کار را در این پروژه شروع کنند و فردا که من از این پروژه بازدید کردم باید ببینم که کارگر در آن کار می‌کند، گفت: اداره کل راه و شهرسازی، معاونت عمرانی و… هم فرایند را برای ادامه کار سرمایه‌گذار طی کنند و کارهای قانونی را بر اساس مر قانون انجام دهند.

وی تأکید کرد: وظیفه مسئولان است که مدیریت اصولی داشته باشند، اما بدانیم که کشور به سمت خصوصی‌سازی و تقویت مردم پیش می‌رود.

کد خبر 6089402

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • کسب رتبه برتر کیفیت نان‌های تولیدی استان در اسفند ۱۴۰۲
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد